Afgelopen weekend was het weekend van Euregion Film Festival 2019. En net zoals Philippe dat zegt over overspel, zeg ik dat over mijn nominatie: “Meedoen is belangrijker dan winnen.”

Het belangrijke in het leven is niet de triomf, maar de strijd, het essentiële is niet om te hebben gewonnen maar om goed te hebben gestreden. De strijd is afgelopen vrijdag vrijdag begonnen met de vertoning van de eerste 7 shorts. Zaterdag werden de laatste 5 vertoond, incl. ‘Levenslang ziek’.

De terechte winnaar van de korte films is ‘Pistol’ van Andreas Thaulow uit Denemarken. En ik ben een hele ervaring rijker. Na het vertonen van de films was er nog een Q&A session. Vragen en antwoorden aan en van de respectievelijke filmproducenten. Op het moment dat Yorn Heijnen geïnterviewd zou worden over ‘Levenslang ziek’ bedacht presentator Wouter Nelissen, bekend van L1, dat het leuk zou zijn als de hoofdrolspeler ook naar voren kwam voor wat vragen en antwoorden.

Kortom een leuke avond gehad waarbij we werden omringd door een aantal lieve vrienden en veel filmakers.